Fridge magnet wooden gears

ІНВЕСТИЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ – ЗАВДАННЯ СЬОГОДЕННЯ

  • Подобається3Не подобається
  • 8 Травня 2007, 07:24

Зовсім недавно було затверджено програму економічного і соціального розвитку Бершадщини, а перший квартал року вже позаду. На даному етапі важливо проаналізувати, як розпочався рік, окреслити перспективи розвитку, визначити проблемні питання. Про це і розповідає начальник управління економіки райдержадміністрації В.Е. Ольшевський.
– Критерієм підвищення рівня життя є обсяги та кількість послуг, що надаються населенню. Торік район піддавався критиці за низькі темпи приросту обсягів послуг на одну особу. Чи вдалося виправити ситуацію?
– Одним із пріоритетів програми розвитку району на 2007 рік є здійснення структурних перетворень у сфері торгівлі і послуг. За підсумками кварталу обсяг реалізованих послуг становить 846,5 тис. грн., це більше на 10,2%, ніж торік. Їх обсяг в розрахунку на одну людину – 10-15 грн. Однак це не ті показники, які мають бути, адже в районі є чимало підприємств, що надають послуги.
Поряд з послугами необхідно говорити і про товарооборот. На одну особу він зріс на 176,7 грн (на 30,2 %) і становить 762,4 грн. В області займаємо 16 місце, за підсумками 2005 р. – 21-е.
Для збільшення темпів приросту товарообороту створено банк даних підприємств роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, передано його до органів статистики. Запроваджено моніторинг залучення до обсягів товарообороту відпуск товарів в рахунок оплати праці при наявності заяви працівника на сільгосппідприємствах. З адміністрацією ринків проводитиметься обстеження кількості проданої продукції.
В районі необхідно створити координаційну раду з питань торгівлі та послуг з дотримання суб’єктами підприємницької діяльності правил торгівлі для організації якісного обслуговування населення, адже рівень обслуговування потребує значного покращання.
Якість життя громадян напряму залежить від обсягів послуг та товарообороту, однак основою для покращання даних показників є економіка району в цілому.
– Як можна охарактеризувати діяльність підприємств у сфері матеріального виробництва?
– За три місяці промисловими підприємствами вироблено товарної продукції в порівняних цінах на суму 53,7 млн. грн., приріст обсягів промислового виробництва – 34%. Збільшилися обсяги виробництва на ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський» (на 48,4 %), ЗАТ «Бершадьмолоко» (на 52,8%), ЗАТ «Бершадський пивокомбінат» (майже в 3 рази), ТОВ «Будматеріали» (більше як в 5 разів).
Подальше зростання обсягів промислового виробництва прогнозується за рахунок насамперед реалізації інвестиційного проекту на ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський» – будівництво забійного цеху, що збільшить виробництво продукції на 20-25%. Заміна технологічного обладнання та вдосконалення технологічного процесу на ЗАТ «Бершадський пивокомбінат» теж дасть змогу збільшити виробництво продукції. Чітко простежується позитивна динаміка збільшення обсягів виробництва і на ЗАТ «Бершадьмолоко», на реконструкцію якого передбачено в 2007 р. більше 7 млн. грн. Збільшення обсягів житлового будівництва також дає можливість прогнозувати зростання в подальшому розвитку промисловості будівельних матеріалів.
Переконаний: навіть з урахуванням збільшення вартості енергоносіїв та інфляційних процесів на Бершадщині вдасться зберегти позитивну динаміку виробництва товарної продукції на рівні 20-25%.
Однак на сьогоднішньому етапі на головні позиції, поряд з розвитком, виходять заходи по енергозбереженню (енергозберігаючі технології). В районі затверджено програму щодо ефективного використання енергетичних ресурсів.
– Чи вдається залучати інвестиції для розвитку господарського комплексу району?
– Станом на початок року обсяг іноземних інвестицій складав 63,84 тис. дол. США, що на 11,4% більше 2006 р. Інвестиційні проекти, що реалізовуються на території району, фінансуються за рахунок власних коштів підприємств та кредитних ресурсів. Серед таких проектів – виробництво газобетону (ПП «Автокрафт»), вирощування сільськогосподарської продукції та будівництво відгодівельного комплексу (ТОВ «Зернопродукт»), будівництво забійного цеху (ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський») та інші. Реалізація цих інвестиційних проектів сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів, створенню робочих місць.
– А що робиться для формування позитивного інвестиційного іміджу району?
– Це одне з найголовніших завдань сьогодення. Як реалізовується визначений пріоритет? Сформовано перелік інвестиційних проектів по району, оформлено належним чином дві інвестиційні анкети (обидві стосуються заводу «Прогрес»). Сформовано також перелік корисних копалин, які є на території Бершадщини. Маємо 9 глиняних, 4 гранітних, 8 піщаних кар’єрів. Визначено детально розвідані родовища корисних копалин, які не експлуатуються. Підготовлено каталог вільних виробничих площ – ВАТ « Бершадське РП «Агромаш», «Бершадський ЕТЗ», завод «Прогрес». Визначено перелік будівель та споруд, які можуть бути надані в оренду (окремі на продаж), в т. ч. об’єкти незавершеного будівництва. Звісно, здійснюється й аналіз інвестицій, що вже працюють.
Крім того, досліджено стан цегельних заводів (їх 11), більшість з них потребує значних коштів для відновлення виробництва. Використання родовищ глини реконструйованими цегельними заводами, тобто виробництво будівельних матеріалів – перспектива подальшого розвитку району.
Всі матеріали розміщено на сайтах облдержадміністрації та райдержадміністрації з метою вільного доступу до них суб’єктів підприємництва та зацікавлених осіб.
– Володимире Едуардовичу, наскільки ефективно функціонують галузі економіки району?
– Із 20 підприємств основного кола (без сільськогосподарських) 12 спрацювали із прибутками, яких більше півтора мільйона гривень. Частка збиткових підприємств (їх 8) складає 40%. В розрізі галузей найбільше прибутку отримали промислові підприємства – 1419,1 тис. грн. – 91,3% від загального показника.
– В районі, як відомо, продовжується робота по усуненню зайвих регуляторних бар’єрів, а це є мотивацією для подальшого розвитку малого та середнього бізнесу.
– На сьогоднішній день в районі діє два регуляторних акти, які приймались головою райдержадміністрації. В підтримку підприємницької діяльності об’явлено районний та обласний конкурси на часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банківських установ, залученими суб’єктами малого та середнього підприємництва для реалізації інвестиційних проектів.
Всього у районі діють 2974 суб’єктів малого підприємництва, в т. ч. 218 малих підприємств. Зареєстровано в першому кварталі 2 малих підприємства, 2 фермерських господарства та 98 фізичних осіб. Від суб’єктів малого підприємництва до бюджетів усіх рівнів частка надходжень складає 18,2 %.
В цілому господарський комплекс в першому кварталі розвивався відповідно до пріоритетів, що відображені в плані соціально-економічного розвитку району на 2007 рік.
Взяв інтерв’ю
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.

Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
11 фото   
<b>Зустріч з Анатолієм МАТВІЄНКОМ</b><br />3 травня в громадській приймальні Бершадського району було проведено прийом громадян з особистих питань народним...
1 фото   
<b>Війтівка сьогодні</b><br />
3 фото   
<b>Діти – на канікулах, а школа – на ремонті</b><br />Яланецька ЗОШ І-ІІІ ст. вже багато років займає лідируючі позиції серед освітніх установ району, насамперед завдяки...
4 фото   
<b>Вінниччина очима редактора</b><br />Учасників туру &ndash; редакторів комунальних засобів масової інформації - щиро привітали керівники району &ndash;...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Мала Киріївка
Якубовський Федір Вікторович (1919) 1919 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 06.08.44. Похов. Румунія.

З історії Бершаді
Поряд з досягненнями в економіці відчутні зміни відбувалися в культурному житті. З перших днів після визволення почала виходити районна газета «Соціалістичний шлях» (з 1963 року — «Вогні комунізму»). Відкрилося педагогічне училище, в якому з числа молоді, що мала семирічну освіту, готували учителів початкових класів. У цьому закладі більш як 20 кваліфікованих викладачів навчали понад 300... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ІНВЕСТИЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ – ЗАВДАННЯ СЬОГОДЕННЯ - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення