Fridge magnet wooden gears

Буде пісня – буде і майбутнє

  • Подобається0Не подобається
  • 1 Квітня 2010, 22:25

Звітний концерт вчительської та учнівської творчості району, в рамках обласного фестивалю «Проліски надії-2010», нещодавно відбувся у районному будинку культури. Його мета – популяризація кращих зразків вітчизняного мистецтва, виховання почуття національного патріотизму, задоволення потреб дітей та молоді у професійному самовизначенні і творчій самореалізації, створення сприятливих умов для виявлення і реалізації творчого потенціалу дітей та молоді, організація їх змістовного дозвілля і підтримка талантів.
Подібні фестивалі не новина, вони організовуються щороку. Хіба що урізноманітнюються їх програми. До участі в них запрошуються творчі колективи учителів та учнів.
Перший його етап – шкільний, був проведений у кожній із шкіл району, другий – районний, проведено нашим відділом освіти спільно з профспілковою організацією освітян у лютому. І тепер настала пора провести ось цей – зональний.
Форму його проведення було доведено заздалегідь.
Це була концертна програма, до участі у якій необхідно було рекомендувати молодих виконавців, акустичну, народну, поп, рок, танцювальну музику. Вимогою до концертної програми була різноплановість репертуару – мав бути хоровий, ансамблевий, сольний співи, народна пісня, естрадно-спортивна і бальна хореографія, фольклор, інструментальна музика, розмовний та оригінальний жанри.
Рейтинг концертної програми оцінювався за десятибальною шкалою. Незважаючи, що журі було досить представницьким – до його складу увійшли фахівці обласного будинку вчителя та викладачі музичного факультету педінституту, оцінку концерту було дано дуже високу.
Знаково, що на ньому, поряд з іншими громадянами міста, були присутні й перший заступник голови райдержадміністрації В.М. Баранов та заступник голови районної ради П.А. Сугак, якими відзначено, що дану програму цілком можна представляти на обласному підсумковому гала-концерті.
Торік на нього було відібрано вісім наших номерів. Район у минулому році зайняв І місце у рейтингу за підсумками обласного фестивалю учнівської та учительської творчості. На відзнаку заслуговували всі учасники даного концерту: і хор та ансамбль баяністів Устянської школи, народних інструментів з Війтівки, художнє читання у виконанні семикласниці з Великої Киріївки Мар’яни Постоловської, виступ колективу «Світанок» із Флоринської школи, гурту «Кринички» з Шляхівської. З фольклорного блоку не міг не запам’ятатися виступ хореографічного колективу з Усті, колективу «Щедрограй» з Баланівки, ансамблю ложкарів з П’ятківки, зразкового танцювального ансамблю «Міраж», автентичного гурту «Оберіг» та фольклорного ансамблю «Перевесло» з БСШ №1, виступ аматорського колективу з БСШ №3 «Світлиця». І все це супроводжувалося відеофотопоказами на спеціально встановленому екрані.
Наймолодшими учасниками виявилися вихованці райцентрівського дитячого садка №4 «Сонечко» у складі ансамблю «До-Мі-Соль-Ка», а також виконавці танцю «Пінгвіни». Серед учнів наймолодшим був скрипаль Максим Клапатюк – першокласник із Баланівської школи.
У концерті взяли учать в основному дитячі колективи, але були й два учительські. Це зведений вчителів музики району і зразковий колектив учителів з БСШ №3.
Не могло не відзначити журі і масовість даного заходу – всього у ньому взяли участь до 250 виконавців, а також костюми, високий рівень організації концерту. А це є свідченням того, що навіть в умовах кризи можна і потрібно проводити подібні заходи. Як і того, що наші педагогічні та учнівські колективи не кивають на негаразди, а живуть повноцінним життям. А як буде пісня, то буде і майбутнє. У вимоги програми, за оцінкою журі, бершадчани вклалися повністю.
А на запитання, чому концерт відбувся посеред буднього дня, а не у вихідні, завідуюча РВО Л.Т. Почвірна пояснила, що так було передбачено обласним графіком проведення подібних заходів.
В інші дні такі заходи проводилися в інших районах.
До завершення концертної програми глядачів вже було більше половини в залі ра - йонного будинку культури.
Напередодні на концерт було запрошено керівників, які мають відношення до освітян, навчальних закладів, батьків і рідних самодіяльних артистів. У вихідні, безумовно, вільних місць не було б.
Хоч програма виступів тривала трохи більше години, задоволення глядачі отримали велике, про що засвідчили їх оплески.
А на завершення прозвучала пісня «Мелодія добра» у виконанні зведеного колективу юних солістів району.
Павло КУШПЕЛА.

Дивіться також в розділі  Заходи
» 16.06.2018 Підбито підсумки конкурсу малюнків на тему «Книга у моєму житті», який тривав у травні 2018 р. під час місячника краєзнавчої книги.
» 16.06.2018 Гарною традицією в нас стали свята-зустрічі однокласників, які ми проводимо через кожних п’ять років. Нещодавно зустрілися випускники двох класів, які закінчили школу в 1983-му, тобто тридцять п’ять років тому.
» 16.06.2018 На базі ДНЗ «Малятко» м. Бершаді відбувся районний фестиваль-конкурс «Колискова пісня». До участі у ньому були запрошені працівники дошкільної освіти, батьки, бабусі та дідусі, інші особи (старші 18 років), причетні до виховання дітей дошкільного...
» 16.06.2018 відбувся в останній день травня. Усім вихованцям, які закінчили цей заклад, вручено свідоцтва про одержання початкової спеціалізованої мистецької освіти. На урочистостях були присутні батьки, рідні випускників.
» 16.06.2018 Свято у «Барвінку»
» 15.06.2018 Із джерел рідної землі
» 15.06.2018 Мовний літній табір «щаслива англійська»
» 15.06.2018 Таланти бершадщини отримали грошові премії
» 15.06.2018 Підтримка і любов
» 15.06.2018 Країна починається з дитинства
Всі статті розділу Заходи »
Цікаві фото
5 фото   
<b>Хмарівка – в турботах</b><br />Розкинулося це село на лівому березі Південного Бугу. Існують різні легенди походження його назви. За однією з них у...
7 фото   
<b>Керівник області Валерій Коровій відвідав найпотужніший агропромисловий комплекс Вінничинни</b><br />2 квітня на запрошення Соціального центру МХП очільник Вінницької області Валерій Коровій відвідав підприємства...
8 фото   
<b>Свято Трійці в Березівці</b><br />Свято Трійці, яке цьогоріч відзначалося 12 червня, - одне із найбільших християнських свят. Його ще називають...
10 фото   
<b>УРОК ДЛЯ НАЩАДКІВ</b><br />В історії України багато трагічних сторінок, але найболючішою темою і по сьогодні є цілеспрямоване знищення...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Джулинка
Фартушняк Платон Григорович (1918) 1918 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Курсант. Загинув 28.12.42. Похов. м. Кульпінський, Ростовська обл.

З історії Бершаді
Не тільки на окупованій території бершадці боролися проти фашистської нечисті. Вони билися на фронтах Великої Вітчизняної війни. Серед воїнів були колишні робітники, селяни, вчителі, медпрацівники, службовці установ. 18-річною дівчиною пішла на фронт медична сестра Н. Ю. Тартачна. Вона брала участь у боях під Москвою, де винесла з поля бою понад двісті поранених. Там же була прийнята до лав... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Буде пісня – буде і майбутнє - Заходи культури на Бершадщині - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення