Fridge magnet wooden gears

У книги вихідних нема

  • Подобається0Не подобається
  • 5 Серпня 2012, 12:33

На знімку (зліва направо): Сергій Мазуренко, Лідія Бернацька, Юлія Маршук, Лариса Бурлаку

Без вихідних відчиняє свої двері відвідувачам районна бібліотека. Зі щирими усмішками та хорошим настроєм зустрічають читачів її працівники. Гарна атмосфера відчувається, як тільки переступиш поріг. А створює її сам колектив. І ще – полиці цікавих і потрібних книг та чорна кішка Буква.

Розміщена бібліотека для дорослих та юнацтва у будинку культури, а через стіну межує з нею дитяча бібліотека. Є також і читальний зал, до якого треба піднятись на 3-ій поверх музичної школи.

На три гілки однієї установи, яку очолює Лідія Бернацька, всього 17 працівників. Методист Любов Сербіна каже,що відвідувачів у них вистачає.

Ходять і дорослі, і діти, які з часом стають читачами «дорослої» бібліотеки.

Юнацтво Бершадщини полюбляє читати фантастику, детективи, трилери.

На запитання про різницю між сільською бібліотекою і районною, бібліограф-краєзнавець Юлія Маршук відповідає: – Справа в тому, що в нас набагато краще поповнення і оновлення фонду. Велика кількість різноманітних газет та журналів. Виділяються кошти з районного бюджету на періодику та нову літературу.

Є у бібліотеці і комп’ютери, але, на жаль, поки що тільки для службового користування. Раніше можна було за помірну плату користуватися комп’ютером, зайти в Інтернет, поки не вийшов закон, який заборонив брати гроші за такого роду послуги. Бібліотека брала участь у конкурсній програмі «Бібліоміст», яку започаткував Білл Гейтс і яка полягає в безкоштовній комп’ютеризації бібліотек та подальшому безплатному користуванні. Він виділив великі кошти для бібліотек України. Переможці отримують 15 комп’ютерів плюс принтери та сканери. До участі у проекті долучилися районна і три сільських бібліотеки. Наші навіть увійшли в трійку переможців, але підвели сільські бібліотеки, в приміщеннях яких занадто холодно взимку для комп’ютерної техніки. Але бібліотекарі кажуть, що не втрачають надії й оптимістично беруть участь у інших конкурсах, сподіваючись, що вже зовсім скоро і їхня бібліотека буде відповідно обладнаною і сучасною.

Не тільки читати заохочують у районній бібліотеці. Регулярно тут проводяться різні літературно-мистецькі заходи, облаштовуються виставки книг та фото тощо.

Бібліотека співпрацює з багатьма письменниками та поетами нашого краю. Регулярно проводяться з ними зустрічі. Спеціально відвели для них окремий куточок з презентованими книгами.

Не завжди на проведення заходів вистачає виділених коштів, тож іноді доводиться докладати і власні гроші. Втім, для улюбленої справи нічого не шкода.

Особливу мою увагу привернула дитяча бібліотека. У ній панує атмосфера чудес.

Рай для дітей, спокій для мам.

Приводять сюди малечу різного віку. Зручно, безпечно, цікаво завжди у кімнаті казок.

Ось уже від початку року радує вона тутешніх діток. Зі стін та стелі поглядають на відвідувачів казкові персонажі, котрих днями і ночами вимальовував штатний художник Сергій Мазуренко. Є у цій кімнаті і ляльковий театр, на вистави якого приходять подивитися діти з садочків. А виконують ролі самі маленькі читачі. Заохочують працівники їх порізному. Деколи йде у хід важка артилерія – шоколад.

Кажуть, що частенько серед купи іграшок приємно стомлена дітвора навіть засинає.

Почувають себе, як удома.

Для мам також тут є чим зайняти себе, поки діти переймаються своїми важливими справами. Є спеціально відведені полички з літературою та періодикою для батьків. А також – телевізор, музичний центр, який забезпечує супровід під час вистав. Мистецький вернісаж поповнюється виробами читачів.

Не вірять у забобони працівники Бершадської районної бібліотеки. Це підтверджується тим, що чорна кішка Буква щодня їм дорогу переходить, але приносить тільки радість та задоволення. Хоча директором тут Лідія Луківна, але справжня господиня вона – найграмотніша та найрозумніша кішка у світі, адже живе в самому епіцентрі інтелектуально-культурного розвитку. Збалансоване харчування має щодня. Працівниці бібліотеки піклуються про неї і завжди принесуть щось смачненьке. Нещодавно ще й святкували поповнення. Буква стала матір’ю. Люблять її і маленькі відвідувачі. А самі працівники називають талісманом бібліотеки.

Люблять свою справу бібліотекарі і роблять все можливе, щоб зробити її цікавою та потрібною. Захоплено розповідають про заплановані заходи та із задоволенням допоможуть вибрати щось для домашнього читання. Веселі, розумні та гостинні працівники запрошують всіх до свої книгозбірні.

Ірина МАЛІЦЬКА, студентка факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Я. Франка


Дивіться також в розділі  Освіта і наука
» 01.04.2018 «Щаслива дитина, де дружня родина, міцна Україна» у Бирлівській школі прийшли батьки, бабусі, дідусі, рідні учнів. Їх щиро вітали директор Дмитро Сокур, учителі, школярі. Благочинний району протоієрей Ростислав Процанін подякував колективу за...
» 01.04.2018 * Урок-лекцію «Відомі скрипалі-виконавці» з використанням відеоматеріалів проведено у дитячій музичній школі ім. Р. А. Скалецького за сприяння кіновідеомережі.
» 24.03.2018 Учні загальноосвітніх шкіл нашого району взяли участь у третьому етапі всеукраїнських олімпіад 2017-2018 навчального року.
» 12.01.2018 Із 9 до 31 січня 2018 р. абітурієнти можуть самостійно реєструватися для участі в пробному ЗНО на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
» 05.01.2018 Конкурс «Учитель року-2018»
» 05.01.2018 Сумівській школі – дев’яносто
» 15.12.2017 У чиїх руках доля коледжу?
» 11.12.2017 «Сонечку» – п’ятдесят!
» 10.11.2017 Новини освіти коротко
» 04.11.2017 Університет третього віку
Всі статті розділу Освіта і наука »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Відзначення дня незалежності в Бершаді</b><br />День незалежності&hellip; З кожним роком його відзначення набуває все глибшого змісту і щоразу супроводжується новими...
9 фото   
<b>Підприємства району</b><br />
2 фото   
<b>Роман Андрущак: «Я відкритий для всіх»</b><br />– Романе Леонідовичу, декому із читачів цікаво більше дізнатися про Вас, чому пішли на службу в систему МВС?
3 фото   
<b>Міжнародний інвестиційний форум «Вінниччина — бізнес в центрі України»</b><br />17 червня 2011 року в обласному центрі відбувся інвестиційний форум «Вінниччина &mdash; бізнес в центрі України»...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Кидрасівка
Баранюк Олексій Маркович (1903) 1903 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 1944 р.

З історії Бершаді
Незважаючи на труднощі першої мирної сівби, колгоспники докладали всіх зусиль, щоб виростити добрий урожай, потрібний фронту. Поля доводилося обробляти переважно лопатами, сіяти вручну, використовувати як тяглову силу корів. Але і за таких умов ланкова колгоспу ім. Воропшлова З. С. Дабіжа збирала високі врожаї кукурудзи — майже 50 цнт., цукрових буряків — до 300 цнт. з га. Партійна... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

У книги вихідних нема - Новини освіти та науки м. Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення