Fridge magnet wooden gears

Михайло Кольченко: «гордий за рідне місто»

  • Подобається11Не подобається
  • 7 Жовтня 2009 р

На знімку: М.І. Кольченко. Фото Сергія КІСИКА.

Міський голова напередодні головних урочистостей з нагоди 550-річчя Бершаді відповідає на запитання нашого кореспондента.
– Михайле Івановичу, з яким настроєм Ви зустрічаєте такий солідний ювілей нашого невеликого міста?
– Так уже вийшло, що ювілейний день народження Бершаді я зустрічаю на посаді міського голови. Очолюю громаду четвертий рік. За цей час у мене склалися гарні ділові стосунки з більшістю керівників підприємств та установ, директорами шкіл і завідувачами дитсадків, очільниками комунальних служб, підприємцями, священнослужителями всіх релігійних конфесій. І, звичайно, громадянами нашого славного міста.

Рік за роком приходить новий досвід на державній роботі. Звичайно, допомагає потенціал, закладений під час моєї господарської діяльності. Та й на відміну від голів великих міст, особисто знаю кожного керівника і громадян, з якими спілкуюсь щоденно. І радий, що всі вони переймаються не тільки власними проблемами, а й вболівають за загальну справу, за те, щоб Бершадь ставала кращою. Хоч щоденних клопотів маємо дуже багато, та все ж вони не обтяжують, а навпаки. Адже все робиться в інте ресах громади.
Тому ювілей зустрічаю з почуттям гордості за рідне місто.
– Якими успіхами, досягненнями зустрічає місто свій ювілей?
– Міська рада, виконавчий комітет, комунальні служби постійно працюють над тим, щоб мешканці Бершаді почували себе комфортно у своїх домівках, на вулицях, працювали і відпочивали у нормальних умовах. І хоч не завжди ця робота помітна, нам приємно, що Бершадська міська рада четвертий рік підряд виходить переможцем обласного конкурсу за кращий благоустрій території. Це в першу чергу заслуга більшості громадян, колективів підприємств, установ, організацій та комунальників, депутатського корпусу.
За чотири роки в місті прокладено кілометри водогонів, тротуарів, впорядковуються святі для нас місця – кладовища (а їх у місті шість), доглядається парк, створюються нові сквери, насаджується багато вічнозелених дерев та кущів, які виділяють корисні для людей фітонцидні речовини.
Асфальтуються вулиці, встановлюються дорожні знаки та пішохідні переходи. Багато уваги приділяємо багатоповерховим будинкам. У Бершаді – єдина в області котельня на твердому паливі, вона безперебійно подає тепло у квартири. Так само забезпечує громадян міста якісною питною водою відокремлений підрозділ «Вінницяводоканалу».
З кожним роком розширюється територія, з якої організовано вивозяться тверді побутові відходи. А в 2010 році плануємо завершити освітлення вулиць міста в нічний час.
Думаю, що гарним подарунком для найменших жителів міста від міської ради, депутатів, підприємців стане сучасне дитяче містечко з ігровими комплексами, гойдалками, фонтаном, яке розташоване поруч із центральною площею райцентру.
А подарунком від комунальних служб буде гарно підготовлене до свята місто, чисте і прибране. І звичайно ж, чітка і безперебійна робота відповідних підрозділів.
– Михайле Івановичу, звідки взялася ця цифра – 550 років?
– Вона не випадкова, а документально підтверджена істориками та краєзнавцями. Саме за їхніми рекомендаціями було прийнято розпорядження міського голови про відзначення цього ювілею 11 жовтня 2009 року. Було створено організаційний комітет, до якого увійшли керівники державних установ, закладів освіти, культури, спорту, право - охоронних органів. Рішенням сесії міської ради на проведення свята виділено 40 тисяч гривень. 3 жовтня було проведено загальноміський суботник по підготовці до свята.
– Чи стане день міста щорічним, традиційним, як це робиться в інших населених пунктах?
– Це залежатиме від того, хто буде очолювати міську раду. Такі дні проводяться традиційно в багатьох містах. Скажімо, вже двадцять років підряд ця традиція підтримується у сусідньому Гайвороні Кіровоградської області. Думаю, що наші люди також заслужили на таке свято. Адже воно виховує патріотизм, прищеплює любов до рідного краю, повагу до себе та оточуючих. Тож хотілося б, щоб день міста став у Бершаді щорічним.
– А хто із наших земляків поза межами Бершадщини підтримує найтісніші зв’язки зі своєю малою батьківщиною?
– Прізвища цих людей на слуху.
Вони відомі не тільки на Вінниччині, а й в Україні. Приємно, що не тільки не забувають краю, де народилися, а й всіляко намагаються сприяти його розвитку. Це народний депутат України Анатолій Матвієнко, голова обласної ради Григорій Заболотний, начальник обласного управління агропромислового розвитку Анатолій Павліченко, заслужений юрист України Михайло Зайцев та інші, які немало років трудилися на Бершадщині, а зараз гідно представляють наш регіон на відповідальних посадах у Вінниці та Києві.
– Хто ще, крім них, запрошений на урочистості 11 жовтня?
– Сподіваємося, що приїдуть голова облдержадміністрації Олександр Домбровський, міський голова Вінниці Володимир Гройсман, а також генерали – уродженці Бершаді – Віктор Вінниченко, Павло Десяк, наші земляки, ректор Одеської національної академії харчових технологій Богдан Єгоров, професор, доктор медичних наук Тетяна Татарчук, перший заступник голови Нац - банку України Анатолій Шаповалов та інші. Чекаємо також на міських і селищних голів з Тульчина, Хмільника, Тростянця, Чечельника, Теплика… – Які заходи заплановані на неділю, 11 жовтня?
– Усіх запрошуємо на 12 годину на центральну площу міста. Тут о 12 год.
30 хв. розпочнеться урочисте відкриття дитячого майданчика. З 13 год. 15 хв. плануємо урочисту ходу представників трудових колективів, жителів міста, влади та місцевого самоврядування під супроводом оркестру Військово-Повітряних Сил України з центральної площі по вулицях Ніколаєнка, Червоноармійській до меморіалу Слави та пам’ятників біля будинку культури. Після покладання квітів – повернення на площу через вулиці Леніна, Радянську. З 15 години – офіційна частина, привітання жителів та гостей міста, вручення відзнак і святковий концерт. А завершиться день народження міста святковим феєрверком.
Користуючись нагодою, запрошую жителів міста і району взяти участь у святкуванні.
– Дякую за розмову.
Вів інтерв’ю Федір ШЕВЧУК.


Дивіться також в розділі  Привітання
» 15.06.2018 Дорогі колеги та ветерани галузі! Із професійним святом – Днем медичного працівника! На ваших плечах лежать турбота і відповідальність за найвищу цінність на землі – людське життя. Сердечно дякуємо за самовіддану працю, професіоналізм та...
» 15.06.2018 Шановні медичні працівники! Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята та слова вдячності за вашу сумлінну працю, за радість здоров’я і диво життя, які ви даруєте кожному пацієнту!
» 02.04.2018 У день славного ювілею шлю щирі слова кохання, побажання міцного здоров’я, щастя, радості, сімейного затишку дружині Раїсі Андріївні РУДИК (3.04) із Михайлівки.
» 01.04.2018 У доповнення до інформації «Переможці обласних предметних олімпіад», що була надрукована в попередньому номері «Бершадського краю», повідомляємо:
» 17.03.2018 Привітали ветерана з дев’яносторіччям
» 04.03.2018 Привітали з ювілеєм
» 12.02.2018 15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та день виводу військ із афганістану
» 19.01.2018 22 січня – День Соборності України
» 13.10.2017 Вітаємо!
» 30.12.2016 Вітаємо з Новим роком!
Всі статті розділу Привітання »
Цікаві фото
9 фото   
<b>Підприємства району</b><br />
9 фото   
<b>Листопад</b><br />
6 фото   
<b>Знайомтеся: дільничні офіцери поліції</b><br />&#160;
3 фото   
<b>КОШАРИНЦІ</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Джулинка
Іскрак Тимофій Федорович (1905) 1905 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 01.02.45.

З історії Бершаді
Славною традицією став зв'язок з трудівниками соціалістичних ланів - вже багато років шефствує комбінат над колгоспом «Перемога» села Поташні. Серед інших бершадських підприємств, що нещодавно утворились, - райоб'єднання «Сільгосптехніки», якому на честь 50-річчя Комуністичної партії України було присвоєно звання колективу комуністичної праці. Самовіддана праця здруженого колективу об'єднання... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Михайло Кольченко: «гордий за рідне місто» - Привітання для Бершадців - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення