Передвиборна програма
Партія «УДАР», від якої я йду на вибори, виступає за зміни української політики в інтересах суспільства та відповідно до європейських стандартів.
Я, як керівник із 17-річним стажем, котрий свого часу створив підприємство і забезпечив роботою 57 чоловік, а згодом потерпів від свавілля влади, балотуюся в народні депутати України від політичної партії „УДАР Віталія Кличка”, оскільки в країні назріла необхідність проведення системних змін. Переконаний, що нашій незаангажованій, молодій команді це під силу.
Корупція, розкрадання бюджету, безвідповідальність чиновників і безправ’я громадян стримує нормальний розвиток Бершадського, Теплицького, Гайсинського, Тростянецького районів, міста Ладижин Вінницької області та країни загалом.
Щоби змінити цю ситуацію, у фракції партії УДАР у Верховній Раді я спрямую зусилля на такі напрямки:
І. ЗЛАМАТИ КОРУПЦІЙНУ СИСТЕМУ
Провести антикорупційну люстрацію. Звільнити корумпованих та непрофесійних чиновників, правоохоронців, суддів і прокурорів.
Відкрити для громадян дані про доходи і витрати бюджетів всіх рівнів. Кошти підуть на розвиток громади, а не в кишені чиновників. А це і будівництво доріг з твердим покриттям, і ремонт будинків культури, і освітлення вулиць у нічний час, і створення нових робочих місць тощо.
ІІ. ВСТАНОВИТИ КОНТРОЛЬ ГРОМАДЯН НАД ДЕРЖАВОЮ
Запровадити:
Народну законодавчу ініціативу. Законопроект, підтриманий 150 тисячами громадян, першочергово розглядатиметься парламентом.
Народне вето та Народний вотум недовіри. Громадяни на референдумі зможуть скасовувати рішення органів влади та відправляти у відставку їх керівників та очільників фіскальних органів.
Прозорість має бути у виділенні земель запасу та резервного фонду місцевих рад, у роботі усіх гілок влади.
ІІІ. ПОБУДУВАТИ КРАЇНУ РІВНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ
Державне квотування робочих місць для молоді на підприємствах та установах. Справедливе надання молоді доступного житла.
Реальна рівність доходів і можливостей працевлаштування для жінок і чоловіків.
ІV. НАДАТИ ВЛАДУ МІСЦЕВИМ ГРОМАДАМ
Стимули для економічного зростання у громаді. 100% податку на доходи фізичних осіб, на землю та податку на нерухомість будуть залишатися на місцях. Розподіл інших податків буде забезпечувати фінансування всіх потреб громади. Нульова ставка податку на прибуток - для новостворених підприємств на 3 роки; для створених на депресивних територіях – на 5 років.
В усіх населених пунктах мають функціонувати паспортизовані сміттєзвалища, а сміттєпереробні підприємства мусять бути не у двох-трьох населених пунктах України, а принаймні по одному на кілька районів.
За допомогою виборців я здійснюватиму громадський контроль та екологічний моніторинг за роботою найбільш екологічно-небезпечних підприємств: Ладижинська ТЕС, „Наша ряба”.
V. ДОСЯГТИ ЄВРОПЕЙСЬКИХ СТАНДАРТІВ ЖИТТЯ
Гідні доходи. Кожен працюючий, не економлячи на харчах та одязі, на місячну зарплату зможе купити холодильник або пральну машину; пересічна сім’я протягом 3 років матиме змогу придбати автомобіль, протягом 10 – житло у місцевості проживання.
Село – колиска нашої держави, тому пріоритет насамперед варто надавати розвитку сільського господарства. Допомоги держави потребують не тільки великотоварні господарства, а й малі, середні та індивідуальні.
Всі говорять, що необхідно змінити країну. Ми це зробимо.
Настав час УДАРу!