Fridge magnet wooden gears

В добру путь, новобранці!

  • Подобається0Не подобається
  • 15 Квітня 2009 р

На знімку: сина Сергія в армію проводжають батьки Валентина Іванівна та Анатолій Васильович Домінські з Шляхової. Фото автора

Ратна служба в усі часи вважалася хоч справою і нелегкою, але почесною і славною. В очах населення захисник Вітчизни завжди уособлював благородство, гідність і мужність. Тож проводи юнаків в армію – це завжди хвилююча і водночас урочиста подія. На Бершадщині вже стало доброю традицією напередодні відправки новобранців до війська проводити День призовника. 36 юнаків нашого району поповнять нинішньою весною лави Збройних Сил України та інших військових формувань.

Кожний новобранець на згадку отримав разом з вітанням наручний годинник

Минулого четверга призовники разом з батьками, рідними та друзями зібралися зранку біля військкомату, звідки урочистою ходою під марші у виконанні флоринського духового оркестру прибули до приміщення дитячої музичної школи. В районному краєзнавчому музеї молодший науковий співробітник О.А. Притула розповіла майбутнім воїнам про історію української армії, героїв Бершадщини, призовники оглянули виставку «Шляхами болю й перемоги» до 65річчя визволення Бершадського району від німецькофашистських загарбників.
Урочисте зібрання з нагоди проводів новобранців відбулося в актовому залі дитячої музичної школи.
Привітати хлопців, які днями одягнуть військову форму, прийшли представники районної та міської влади, працівники райвійськкомату, представники ветеранських організацій, громадськості.
Від імені зібрання квіти до меморіалу Слави поклали учасник війни О.Г. Чорноволюк та призовник С.А. Домінський. Цей знаменний день – проводи в армію – юнаки запам’ятають надовго, адже віднині їм довіряють берегти мир і спокій рідної землі.
Термін служби невеликий – всього-на-всього один рік, зате яку школу життя, мужності пройдуть наші хлопці!
З напутніми словами, щирими побажаннями перед призовниками виступили голова райдержадміністрації С.Л. Шульц, голова районної ради М.Г. Бурлака, військовий комісар Бершадсько - Теплицького об’єднаного райвійськкомату С.А. Пушков, ветеран Великої Вітчизняної війни М.П. Журавльов, мати майбутнього солдата Н.А. Орел. Усі промовці бажали призовникам міцного здоров’я, мужності, успіхів у військовій службі, добросовісно виконувати свій патріотичний обов’язок, берегти військові традиції, примножувати славу рідного краю. Батькам же виступаючі висловили щиру вдячність за виховання майбутніх воїнів, закликали набратися терпіння та чекати на швидке повернення змужнілих синів додому. В знак подяки батькам вручили запашний коровай від рідної землі.
Від імені призовників Сергій Олівінський запевнив: ставши під бойові знамена військових частин, вони сумлінно оволодіватимуть основами армійської науки, примножуватимуть славні традиції своїх земляків і з честю виконуватимуть обов’язок по захисту Вітчизни. А напутні слова допоможуть їм у важку хвилину, дадуть силу стати справжніми солдатами.
Заступник військового комісара І.В. Терлецький зачитав наказ про призов юнаків до лав Збройних Сил України та інших формувань. Кожний новобранець на згадку отримав разом з вітанням наручний годинник, придбати які посприяв районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, а також боже благословення протоієрея Свято-Вознесенського храму м. Бершаді Леоніда Лашкула і натільний хрестик.
На завершення урочистостей відбувся святковий концерт.
…Ідуть хлопці до війська. З гордістю і надією їх проводжають рідні та друзі. Пройде зовсім небагато – і юнаки займуть місце в бойовому строю, стануть справжніми солдатами. І їхні листи додому заспокоять батьків. Тож в добру путь, новобранці!
Легкої служби вам і мирного неба над головою!
Василь ВЕРБЕЦЬКИЙ.


Дивіться також в розділі  Знай наших
» 16.06.2018 14 орденів знайшли своїх героїв. Днями під час чергової поїздки на Схід України до зони проведення Операції об’єднаних сил (ООС) вінницькі та бершадські волонтери доставили на фронт нагороди і гуманітарну допомогу.
» 25.03.2018 У Вінниці пройшли урочистості третього регіонального етапу національного конкурсу «Благодійна Україна», який багато років поспіль проводить Асоціація благодійників України. У рамках заходу «Благодійна Вінниччина-2017» віншували кращих в області...
» 17.03.2018 повернулися благочинний Бершадського району, протоієрей Ростислав Процанін, депутат обласної ради Володимир Зарічанський, Василь Максим’юк та волонтер Аліна Мазур.
» 08.03.2018 Найкраще про підприємство можна дізнатись через людей, які в ньому працюють. На початку весни та напередодні Міжнародного жіночого свята ми знайомимо вас із жінками Вінниччини, які залишилися на малій батьківщині будувати кар’єру та покращувати...
» 13.02.2018 За мужність і відвагу
» 13.02.2018 Від «Надбужанки» – захисникам України
» 20.01.2018 «Кинувшись на рейки, я відштовхнув Віталика, а сам уже відскочити не встиг»
» 06.01.2018 Вітаємо земляка!
» 06.01.2018 Мати - героїня
» 23.09.2017 «Масяня» після весілля знову вирушив на Схід
Всі статті розділу Знай наших »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Свято в Усті</b><br />
3 фото   
<b>Випуск у медколеджі</b><br />2 березня 2011 року&nbsp; у Бершадському медичному коледжі відбувся 42 випуск&nbsp; фельдшерів.
19 фото   
<b>11 жовтня - Бершаді 550: відкриття дитячого майданчика</b><br />
19 фото   
<b>Весна</b><br />
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Серебрія
Кучер Василь Олександрович (1894) 1894 р., українець, селянин. Мобілізований в 1944 р. Рядовий. Загинув 1944 р.

З історії Бершаді
Незважаючи на труднощі першої мирної сівби, колгоспники докладали всіх зусиль, щоб виростити добрий урожай, потрібний фронту. Поля доводилося обробляти переважно лопатами, сіяти вручну, використовувати як тяглову силу корів. Але і за таких умов ланкова колгоспу ім. Воропшлова З. С. Дабіжа збирала високі врожаї кукурудзи — майже 50 цнт., цукрових буряків — до 300 цнт. з га. Партійна... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

В добру путь, новобранці! - Бершадщина - перлина поділля - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення