Fridge magnet wooden gears

ЛЮДИНА НЕСПОКІЙНОЇ ВДАЧІ

  • Подобається5Не подобається
  • 18 Лютого 2009 р

Фермерське господарство «Новосулківське», найправильніше мабуть, порівняти з одним із айсбергів, який дрейфує десь там у водах океану. На поверхні, як правило, тільки незначна його частина, ащо діється під водою – і по-сьогодні багато в чому загадка.
Таксамо«дрейфує« сьогодні у розбурханому морі реформ і «Новосулківське», у якому виконавчим директоромпрацює І.С. Зублевич. «Надводна» його частина у Війтівці, решта – у Теплицькому районі. Всього немало й небагато – більше двох з половиною тисяч гектарів землі.

– Про те, як починав фермерувати, можна було б окрему книжку написати, – розповідає Іван Станіславович. – У нас чомусь прийнято вважати, що як тільки занедбані землі,а вони були саме такими, то вже мала надія на вдачу. Спробуй довести їх до ладу, та ще й прибутки мати.
Але те все давалося набагато легше, як перед тим оббивати спочатку чимало порогів великих і малих кабінетів. У такій ситуації міг би будь-хто розгубитися, наламати, як кажуть, дров, тільки не він. Хоч і в нього всякого траплялося за довгу практику, всеж у результаті в Зублевичів поля почали давати непогані врожаї.
Чи не найкращою школою роботи з людьми для нього були, мабуть, роки, коли працював заступником голови війтівського колгоспу. У стилі і методах його роботи ще і по-сьогодні проглядається почерк О.Т. Гончарука. Неабиякий гарт пройшов і на посаді директора швейної фабрики, а потім ще й керівника молокозаводу. Нині він виконавчий директор у «Новосулківському», вважай помічник у свого сина Мирослава, який є його засновником. А в такому випадку відповідальність подвоюється. Бо хіба хочеться пасти задніх? А тут ще й ситуація зобов’язує, бо у війтівчан вибір – здавати в оренду паї Зублевичам чи таким же іншим потужним господарствам, які є у цьому селі. Але вже сам факт, що люди тримаються їх чимало років, говоритьсам за себе.
Ніде правди діти, ситуація на селі іноді тепер складається так, що люди не завжди розуміють керівників, тому і працювати з ними буває важко. Виростили, наприклад, торік непоганий урожай, можна було б підняти заробітну плату ще вище, але спробуй це зробити, коли ціни на зерно нікудишні, а затрати пішли он які.
Та ще й під майбутній урожай потрібно запастися всім необхідним. Однак Зублевичам, головну скрипку в яких у прийнятті рішень, без всякого перебільшення, відіграє все-таки Іван Станіславович, це поки що вдається. Як і порозумітися з людьми, з усіма розраховуватися. Та ще й дещо залишається. В іншому випадку не поповнювався б арсенал технікою, іншимизасобами виробництва. Тільки останнім часом придбали КамАЗ з причепом, ГАЗ-53, кілька тракторів, важку дискову борону, чимало інших знарядь.
Його і в холодну пору року днем з вогнем, як кажуть, не можна знайти, бо все у пошуках: як щедрішими урожаї зробити, зв’язки налагодити, без яких тепер далеко не заїдеш.
Можливо, комусь і не подобаються інколи його надмірні ідеї, або «круті» питаннядовлади, які тепер є укожного фермера, але такий вже він є. Будучи людиною неспокійною, діяльною, не дає спокоюІван Станіславович всімнавколосебе.
Ачиненайбільшевиручаєйого, здається, те, що йому подобається працювати з людьми.Знимивінможебути і вимогливим, і суворим, а вже якфермер,наставник, постійно навчає сина, щолюдямпотрібно допомагати. І це робиться.Нещодавно у селі Петрашівці, наприклад, побудували паркан біля школи. Війтівській теж допомагають коштами – на подарунки школярам, утримання їх у таборах відпочинку. Кажуть, що він навіть особистою машиною завозив хворих у обласну лікарню,допомагавтамвлаштуватися. І з коштами по-можливості допомагає.
Аще притаманна Івану Станіславовичу сміливість і уміння захистити себе навіть у найскладніших ситуаціях. От і родить йому поле у кінцевому підсумку, ніби хмари спеціально збираються над ним і дощі перепадають на замовлення. Подумати тільки – більше двох з половиною тисяч гектарів землі! За колишніми мірками – це цілий колгосп.
Але чи не найзаповітніша його мрія, як і синова, бачити своє господарство високорозвиненим, з сучасними технологіями. А ще, щоб люди отримували гідну зарплату. Бо тільки в такому випадку їх села можуть стати кращими, а фермерське господарство, отой своєрідний айсберг, не розмиватимуть бурхливі води життя.
Щоправда,єдиного, яківсімнам, невдається Івану Станіславовичу – вплинути на плинроків. Начевчорапочинавтрудовудіяльність, авжепідкралосяшіст десятиріччя, яке відзначатиме 20 лютого.
У таких випадках дехто каже, що пора нібито вже і на причал. Але щось дуже не віриться, що така людина, як І.С. Зублевич ось так, враз зможе відійти від справ. Бо нез тих, хтозвиквідпочивати. Анайбільше радіє зустрічам у сімейному колі, особливо з онуками.
Тож з роси і води Вам, Іване Станіславовичу! Нехай наступнірокидодаютьВам наснаги у здійсненні задуманого.
ПавлоКУШПЕЛА.


Дивіться також в розділі  Персоналії
» 16.06.2018 Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на цій відповідальній посаді з 2008 року.
» 16.06.2018 Досвідчений лікар і мудрий колега Оксана Богданівна Шелест народилася та виросла у родині медиків, тому і не дивно, що і професію обрала відповідну.
» 08.04.2018 Марко Іванович Грищук народився у квітні 1943 року в П’ятківці, в сім’ї хліборобів. Коли йому було півтора року, батько пішов на війну, і вихованням сина займалася мати.
» 07.04.2018 Наполегливий, працьовитий, відповідальний, організований – цими та багатьма іншими позитивними якостями володіє добрий господар, люблячий чоловік і батько, надійний товариш і побратим Ярослав Антонович Фурик. Народився чоловік у квітня 1963 року...
» 25.03.2018 Головне – здоров’я людей
» 25.03.2018 Нелегка йому випала доля…
» 17.03.2018 У праці життя і краса
» 17.03.2018 Добра, ніжна, неповторна
» 08.03.2018 Зелені гектари Анатолія Гуза
» 08.03.2018 Ветеран, працелюб, порадник
Всі статті розділу Персоналії »
Цікаві фото
7 фото   
<b>Вінниччина очима редактора. Тур п`ятий</b><br />В останній день червня на щедрій Бершадській землі відбувся п'ятий тур обласної акції &ndash; творчого конкурсу...
19 фото   
<b>Весна</b><br />
2 фото   
<b>Найперше – здоров’я пацієнтів</b><br />Людмила Володимирівна Колесник – лікар загальної практики – сімейної медицини Бершадської амбулаторії ЗПСМ. Працює на...
2 фото   
<b>"...Хочеться, щоб добро таки переважало..."</b><br />Літературною конференцією на таку тему в медичному коледжі закінчилася декада української літератури, присвячена...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Війтівка
Баюра Іван Йосипович (1907) 1907 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Помер від ран 15.01.45. Похов. м. Сташув, Польща.

З історії Бершаді
У вересні відбулася ще одна подія — почала своє існування Бершадська комсомольська організація. Комсомольці були бойовими помічниками комуністів у соціалістичному будівництві. Вони зі зброєю в руках боролися проти бандитів, вели велику культосвітню роботу, організовували хати-читальні. Багато чого було зроблено тоді для налагодження контактів місцевої комсомольської організації з молоддю... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ЛЮДИНА НЕСПОКІЙНОЇ ВДАЧІ - Бершадь в персоналіях - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення