Fridge magnet wooden gears

БЕЗ ДІАГНОСТИЧНОГО ОГЛЯДУ АВТОМОБІЛЯ У ВІННИЦІ – НЕ ОБІЙТИСЬ?

  • Подобається9Не подобається
  • 5 Лютого 2009 р

До редакції «Бершадського краю» надійшло чимало телефонних дзвінків, у яких власники транспортних засобів висловлюють збентеженість і навіть побоювання з приводу недавніх нововведень про необхідність обов’язкового проходження діагностики автомобіля перед його тех - оглядом лише на ліцензованих СТО, які знаходяться тільки в обласному центрі.
Тож поїздка до Вінниці, щоб наочно побачити все на місці і розповісти бершадським автовласникам, виявилася досить цікавою і корисною.
Кілометровий відрізок дороги від обласного ДАІ до станції технічного огляду міської автоінспекції вивів нас не в досить зручну місцину, але інформація на видних місцях про її розташування дозволила добратися до неї без проблем.

На десяту годину ранку своєї черги на проходження тут огляду очікували десь два десятки автомобілів. Деяку затримку, як і нервозність у всіх присутніх, викликало півгодинне відключення електроенергії з невідомих причин, тому начальника відділення автомобільнотехнічної інспекції ДАІ міста Вінниці, капітана Олександра Палатюка застали саме за телефонною розмовою з енергетиками.
– Зараз електрострум включать, – сказав він, – погодившись на нашу розмову.
– Олександре Сергійовичу! Бершадців турбує не лише далека дорога до Вінниці для діагностичного огляду автомобіля, але й певна невизначеність і незнання ситуації. Внесіть, будь-ласка, ясність з цього приводу?
– Відповідна постанова Кабміну про порядок проведення техогляду передбачає обов’язковість його на тих СТО, власники яких придбали для цього спеціалізоване обладнання і мають сертифікат на право проводити діагностику автомобіля і видавати протокол технічного огляду.
На території Вінницької області такий дозвіл отримали поки що дві станції – це наша відомча СТО міського ДАІ та ТОВ «Сигнал», що знаходиться по вул. Щорса.
– Чи не замала ця кількість для всієї області?
– Звичайно, цього недостатньо, але це засвідчує, що вже немає в цьому монополії ДАІ, і приватні підприємці, вклавши відповідні кошти в будівництво сучасних СТО, теж можуть долучитися до цієї справи. Хай буде конкурен ція. Це лише на користь власникам транспортних засобів і сприятиме безпеці здоров’я та життя людей.
– Що включає в себе процес діагностування?
– Це, насамперед, перевірка наявності документів у водія, номерів кузова, двигуна, шасі, справність світлових приладів та зовнішній вигляд транспортного засобу. Потім на німецькому обладнанні здійснюється перевірка амортизаційної системи. Далі автомобіль проїздить по діагностичній лінії і заїжджає на тормозний стенд, де здійснюється перевірка робочої гальмівної системи. Потім перевіряється вся система керування на гідравлічних площадках і вже при виїзді перевіряється вміст відпрацьованих газів двигуна, які викидаються у повітря, та стан тонування скла.
В результаті всіх цих замірів інспектор, який здійснює перевірку транспортного засобу, заповнює номерний протокол його технічного стану і записує висновок придатності до експлуатації і завіряє його печаткою.
Власникам транспортних засобів, де виявлено недоліки, теж видається протокол на руки, де в кінці відзначаються всі несправності і вони повинні самі чи на будь-якій СТО їх ліквідувати.
– А потім знову приїздити на діагностичний огляд?
– Звичайно, в той самий день чи інший.
– І вдруге платити за це в касу 94 грн.?
– Так.
– Скільки в день транспортних засобів проходять огляд на вашій СТО?
– Десь 50-70.
– А скільком з них він не зараховується, тобто відправляється із зафіксованими несправностями?
– Десь 20 відсотків.
– То коли вже отримується талон проходження техогляду?
– Після того, як водій транспортного засобу отримав у нас протокол, який дійсний 45 діб, він звертається до інспектора ДАІ вже за місцем проживання з усіма іншими квитанціями – про сплачений податок з транспортного засобу, за проведення техогляду та іншими. Інспектор ДАІ переглядає всі квитанції, страховий поліс та інші документи, які потрібні для керування транспортним засобом. Автомобіль перевіряється по комп’ютерній базі «Угон», «Розшук», про сплату штрафів тощо. Тільки після цього видається талон про проходження державно-технічного огляду.
З розмови з офіцером-даішником дізналися про те, що в Дніпропетровській області діють біля 20 СТО, які мають дозвіл на проведення діагностичного огляду автомобіля і видачу протокола, а в нашій області тільки дві, які ще й обслуговують Хмельницьку область. Правда, ряд підприємців Вінниччини вже займаються відкриттям подібних СТО і їх кількість зростатиме.
Співрозмовник назвав їх місце розташування – МогилівПодільський, Калинівка, Липовець, Гайсин.
На наше запитання щодо відкриття такої станції у Бершаді відповів, що про це йому поки що невідомо. (Вже у Бершаді, під час розмови з начальником ДАІ по нашому району Петром Матковським, він підтвердив відкриття такої СТО і в нас через декілька місяців.).
Побували того дня і в приміщенні самої СТО, де огляд автомобілів здійснював майор Олександр Ковальчук.
Сучасне німецьке обладнання і висока кваліфікація інспектора ДАІ дозволяють завершити весь процес огляду за 20 хвилин. Водії серйозно ставляться до підготовки своїх транспортних засобів і особливих нарікань не висловлювали. Хіба що при вияв - ленні несправностей.
Тож коли ситуація не дозволяє очікувати – їдьте у Вінницю на діагностичний огляд автомобіля сміливо, підготувавши для цього його як слід.
А хто має час – може дочекатися відкриття спеціалізованих для цього СТО десь поближче чи навіть у Бершаді.

Павло БАЙДАЛЮК, Руслан БАЙДАЛЮК.
На знімку: майор О.В. Ковальчук здійснює діагностичний огляд автомобіля на СТО міського ДАІ.


Дивіться також в розділі  Нове в роботі
» 15.06.2018 У цьому році розпочата реформа первинної ланки медичних закладів та стартувала кампанія з вибору сімейних лікарів.
» 15.06.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г. Бурлака видав розпорядження від 13 червня 2018 року №45 «Про скликання 20 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 10 липня поточного року в залі засідань комунальної організації...
» 13.04.2018 2017 року на сайті Міністерства юстиції України запрацював єдиний реєстр боржників. У ньому можна знайти відомості про боржника за прізвищем, ім’ям, по батькові та реєстраційним номером облікової картки платника податків. Вільний та безоплатний...
» 07.04.2018 Голова Бершадської районної ради М.Г.Бурлака видав розпорядження від 4 квітня 2018 року №26 «Про скликання 19 сесії районної ради 7 скликання», пленарне засідання якої провести 20 квітня поточного року в залі засідань КО Бершадська РДЮСШ «Ровесник».
» 07.04.2018 Засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування
» 07.04.2018 Юридичний практикум
» 01.04.2018 Події. Новини. Факти.
» 01.04.2018 Про державну підтримку вирощування молодняка ВРХ
» 01.04.2018 Часткова компенсація вартості техніки
» 01.04.2018 Про щорічну грошову допомогу до 9 травня
Всі статті розділу Нове в роботі »
Цікаві фото
7 фото   
<b>«Млиноманія» кличе нових та старих друзів до берегів Південного Бугу!</b><br />4-5 серпня в селі Печера Тульчинського району Вінницької області традиційно відбудеться щорічний фолк-рок фестиваль...
3 фото   
<b>Естафета визволення на Бершадщині</b><br />Минулої п’ятниці бершадці та делегація Вінницької області зустрічали делегацію з Кіровоградщини для здійснення...
3 фото   
<b>Голова Бершадської райдержадміністрації вивчає проблеми села</b><br />9 березня 2011 року голова райдержадміністрації Олександр Снігур відвідав одне з найвіддаленіших сіл району &ndash;...
3 фото   
<b>Юні бершадські футболісти на турнірі в Італії</b><br />За ініціативи спортивної школи КО «Бершадська РДЮСШ «Ровесник» і натхненної, значної підтримки прихильників футболу,...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Шляхова
Недобійчук Федір Остапович (1909) 1909 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Ст. сержант. Загинув 22.08.43.

З історії Бершаді
Особливо багато праці довелося прикласти для відбудови заводу та господарства радгоспу дружному колективу цукровиків на чолі з комуністом директором цукрового комбінату К. П. Казіміровим. Протягом чотирьох з половиною місяців 1944 року робітники працювали добровільно по 10—12 годин. Уже з жовтня, перекривши заплановані строки, завод став до ладу, почав переробляти цукрові буряки із... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

БЕЗ ДІАГНОСТИЧНОГО ОГЛЯДУ АВТОМОБІЛЯ У ВІННИЦІ – НЕ ОБІЙТИСЬ? - Новинки в галузях Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення