Fridge magnet wooden gears

Пат «Вінницягаз» повідомляє: роботи по перевірці систем газопостачання триватимуть надалі

  • Подобається0Не подобається
  • 1 Липня 2011, 09:00


Останнім часом побільшала кількість звернень громадян із запитаннями та скаргами на адресу працівників управлінь газових господарств ПАТ «Вінницягаз» з приводу відключень багатоповерхових житлових будинків від газопостачання. Перш, ніж надати роз’яснення по цьому питанню, нагадаємо, що сьогодні на державному рівні перед газовиками України жорстко поставлено завдання – зупинити ріст кількості нещасних випадків та вжити заходів аби запобігти виникненню нещасних випадків, які призводять до травмування та загибелі людей при користуванні природним газом в побуті.

Проведення перевірок з метою виявлення порушень і недоліків в роботі систем газопостачання та пов’язані з цим роботи по припиненню газопостачання здійснюються на підставі директивних документів, а саме: Протоколу наради з питань безпеки газопостачання під головуванням заступника Міністра палива та енергетики України Т.В. Корнякової, доручення Віцепрем’єр-міністра України В.Тихонова № 01/01-0053 від 13.01.2011 р., доручення заступника Міністра палива та енергетики Т.В. Корнякової №02/14-105 від 26.01.2011 р.
та протоколу № 04/02-2011 засідання Наглядової ради ПАТ «Вінницягаз».

Щоби усвідомити невідкладність та обсяг робіт, який сьогодні виконують газовики, потрібно врахувати, що протягом багатьох років підприємство «Вінницягаз» працювало на заявочно-технічному обслуговуванні, тобто у поле зору фахівців газових господарств потрапляли лише системи газопостачання та газові прилади в тих помешканнях, звідки поступили заявки. За цей час відбулось чимало змін: старіло обладнання, старе обладнання замінялось на нове, робилось перепланування тощо, і, на жаль, такі зміни в багатьох випадках проходили з грубими порушеннями. Найбільш поширені з яких: самовільне встановлення газових приладів, використання гофрованих димовідвідних патрубків, встановлення несертифікованного обладнання, несвоєчасна заміна або використання неякісних гумотканних рукавів в металевій оплітці (розрив саме такого рукава призвів в травні цього року до нещасного випадку, який забрав життя господаря квартири в с. Балки Барського району).

Тому сьогодні завдання газовиків – зайти в кожну квартиру, перевірити на справність кожну систему газопостачання, аби своєчасно виявити та усунути недоліки. Обсяг робіт неймовірно великий, але від його оперативного та якісного виконання залежить добробут, здоров’я та життя наших громадян.

Лише з початку 2011 року працівниками ПАТ «Вінницягаз» проведено технічне обстеження та планове технічне обслуговування систем газопостачання 233218 абонентів, при цьому виявлено 5045 випадків самовільного втручання в роботу системи газопостачання. В ході обстеження також встановлено, що в 313 димвентканалах відсутня тяга, що є реальною загрозою життю тисяч мешканців багатоповерхових житлових будинків, бо переважна кількість нещасних випадків трапляється саме із-за несправності димових та вентиляційних каналів. Виявлення газовиками таких непридатних для експлуатації димвентканалів (особливо це стосується багатоповерхових будинків), згідно з приведеними на початку цієї публікації директивними документами, є приводом для негайного відключення таких будинків від газопостачання. Приводом для відключення є також відсутність у власників будинків актів перевірки димвентканалів. Такі обстеження за участю представника ЖЕО або власників будинків проводяться спеціалізованими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл проведення спеціалізованих робіт від органу «Держгірпромнагляду».

В ході обстеження димових та вентиляційних каналів спеціалістами визначається відповідність їх будови і застосованих матеріалів, прохідність каналів (відсутність засмічення і наявність нормальної тяги), герметичність і відокремленість, наявність та справність протипожежних перегородок, справність оголовків, відсутність сажі і смоли, тріщин, а також кратність повітрообміну інструментальним методом. Структурні підрозділи ПАТ «Вінницягаз» дозволу на проведення вищезазначених робіт не мають і, відповідно, даний вид робіт ними не виконується.

Але контроль та відповідальність за наслідки в разі виникнення нещасних випадків, пов’язаних з несправністю димвентканалів, лежить саме на ПАТ «Вінницягаз». Тому на запитання громадян «чому відключили водночас декілька багатоповерхових будинків, якщо не в змозі фізично швидко їх обслужити?» виникає зустрічне запитання – а за якими критеріями газовики мають визначити – життя мешканців якої багатоповерхівки є для держави найбільш цінним, а якими людьми можна ризикнути? Взагалі в газовиків не менше запитань до своїх абонентів, й головне з них – чому, коли трапляються нещасні випадки і трагедія, червоною ниткою перерізає життя на «до» і «після», людина готова зазнати любі тимчасові незручності, виконати всі вимоги та рекомендації, витратити любі гроші, аби цього не сталось? Чому свідомість прокидається так пізно?

Безпідставними є також звинувачення у «відсутності чітких роз’яснень та рекомендацій» з боку працівників газової служби. В розпал опалювального сезону, коли загроза виникнення нещасних випадків є найбільшою, щотижня на сторінках обласних газет та з екранів телевізорів до споживачів природного газу Вінницької області звертався головний інженер підприємства О.С. Войтенко з детальними роз’ясненнями щодо правил користування газом в побуті, акцентував увагу споживачів на найнебезпечніших моментах та запобіжних заходах громадян в разі виникнення аварійних ситуацій.

Двічі на рік, перед початком та по завершенню опалювального сезону, по області проводиться «Місячник безпечного та заощадливого користування газом в побуті». В ході весняного «Місячника» (з 15.03 по 15.04) в обласних, районних, міських газетах опубліковано 30 статей і 16 об’яв, організовано 44 виступи на радіо та 6 по телебаченню місцевого значення; в багатолюдних місцях встановлено 13 агітаційних фотостендів та 36 панно, виготовлено та розповсюджено серед населення 24 тисячі листівок. Працівниками газових господарств прочитано 450 лекцій в учбових закладах області, які прослухали 22,8 тисячі школярів. Всі ці заходи – прагнення газовиків донести до свідомості громадян – з газом треба поводитись обережно, він не прощає недбалості.

Роботи по перевірці систем газопостачання та стану димових та вентиляційних каналів тривають і триватимуть надалі. А це означає, що будуть нові скарги.
Нагадуємо всім абонентам, споживачам природного газу Вінницької області – для вас цілодобово працює телефон «Гарячої лінії» за номером (0432) 68-82-60. Звертайтесь, всі ваші пропозиції або заяви щодо дій працівників газових господарств буде розглянуто, зроблено висновки та вжито відповідних дій.

Олександр ВОЙТЕНКО, головний інженер ПАТ «Вінницягаз»


Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
2 фото   
<b>Нарада з питань газифікації району</b><br />Голова районної державної адміністрації Олександр Снігур 28 серпня 2012 року провів чергову робочу нараду щодо...
2 фото   
<b>Квіти</b><br />
4 фото   
<b>У концертній залі «Райдуга» з нагоди 22-ої річниці Незалежності України</b><br />22 серпня у концертній залі «Райдуга» з нагоди 22-ої річниці Незалежності України голова облдержадміністрації Іван...
3 фото   
<b>Професіонали</b><br />Одним з господарств, де в цьому році найкраще велися як літні, так і осінні польові роботи, знову є ВАТ...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Велика Киріївка
Швець Прокіп Ілліч (1914) 1914 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Дніпропетровським МВК. Рядовий. Загинув 14.05.42.

З історії Бершаді
Виконуючи інтернаціональний обов'язок, трудящі Бершаді неодноразово збирали кошти на допомогу республіканським військам Іспанії. Значні кошти надходили від бершадців у фонд зміцнення обороноздатності нашої країни, на рахунок добровільних організацій Червоного Хреста та Тсоавіахіму. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Пат «Вінницягаз» повідомляє: роботи по перевірці систем газопостачання триватимуть надалі - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення