Fridge magnet wooden gears

ОБ’ЄДНАТИСЯ В ІМ’Я ЗАГАЛЬНОЇ СПРАВИ

  • Подобається1Не подобається
  • 14 Листопада 2007, 19:33

Минулої п’ятниці відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації, на якому розглянуто питання про хід виконання програми соціально-економічного розвитку району за 9 місяців 2007 року і про стан та заходи по поліпшенню роботи зі зверненнями громадян. На засідання запрошувалися начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, окремі депутати районної ради, міський та сільські голови, керівники підприємств різних галузей, директори шкіл, головні лікарі дільничних лікарень, завідувачі амбулаторій, ФАПів, директори будинків культури та завідувачі клубами, представники преси. У роботі засідання взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій.
Початок засідання був урочистим і оптимістичним – відповідно до Указу Президента України від 20 серпня 2007 року за значний особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України» присвоєно Іванові Андрушку, голові правління ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський». Тож під бурхливі оплески присутніх Валерій Коровій вручив йому почесну відзнаку.
Далі засідання перейшло в ділове русло. Із доповіддю по першому питанню виступила голова райдержадміністрації Світлана Шульц. Спочатку вона проаналізувала підсумки позачергових виборів до Верховної Ради в районі, а потім перейшла до висвітлення діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування в районі по поліпшенню якості життя людей в різних напрямах. Було проведено аналітичну роботу по вивченню ситуації, що дало можливість визначити місце району на тлі області. Серед демографічних показників привертає увагу рівень народжуваності: за дев’ять місяців у районі народилося 466 немовлят (торік за такий же час 439). Однак зросла смертність – з 960 до 1004.
Загальна чисельність незайнятого населення у січні -вересні становила 2099 (торік – 2003, у 2005-му – 2167 ). Створено 543 робочих місця. Основною перешкодою в цьому напрямку є велика плинність кадрів. А це пов’язано з недостатнім рівнем зарплати. Порівнюючи ріст зарплати із середньообласним, доповідач звернула увагу на те, що в цьому плані район відстає. Середньомісячна зарплата за 8 місяців 2007 р. у нас складала 734 грн. ( по області – 959).
Далі мова йшла про забезпечення житлом. Загальний житловий фонд району – 2271 тис. кв. м. Це друга позиція серед районів області. В середньому на одну особу припадає 33,3 кв. м площі. 421 сім’я перебуває на квартирному обліку. Тобто питання забезпечення житлом вирішене не повністю. Досить низька питома вага житла із водогоном, каналізацією, природним газом.
В розрізі на 10000 осіб район має 62 лікарняних ліжка( область – 83), телефонів на 100 сімей – 28, у черзі на їх встановлення – 2214 сімей.
За підсумками 9 місяців економічна ситуація в районі залишалася стабільною і прогнозованою. Вироблено товарної продукції в порівняних цінах на суму 182,3 млн. грн., досягнуто приросту обсягів промислового виробництва на рівні 15,5 відсотка. Збільшення обсягів відбулося на ВАТ «Бершадський пивокомбінат», ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський», ЗАТ «Бершадьмолоко», ТОВ «Будматеріали», ТОВ «ВКФ «Спайк». Саме ці підприємства визначають промислову політику району. Реалізовано з початку року товарної продукції на суму понад 182 млн. грн., що в 1,5 раза більше, ніж за відповідний період минулого року. Незважаючи на позитивну тенденцію зниження частки збиткових підприємств, їх масштаби залишаються досить значними – 1,3 млн. грн.
За звітний період до бюджету району надійшло власних і закріплених доходів у сумі 11,2 млн. грн., що становить 109,2 відсотка до показників, затверджених місцевими радами. Понад план залучено майже 1 млн. грн. Бюджет району по видатках виконано в сумі 61,4 млн. грн. До зведеного бюджету мобілізовано 40,2 млн. грн., що на 10 відсотків більше завдання та на 17,3 млн. грн. більше надходжень минулого року, до Державного – 24, 5 млн. грн., або на 13,2 млн. грн. більше надходжень минулого року.
Не обійдено увагою в доповіді фінансового стану підприємств, інвестиційних проектів, розвитку малого і середнього бізнесу, сфери будівництва, торгівлі і послуг, ефективного використання енергетичних ресурсів, проблем газифікації. До речі, за два останніх роки введено в експлуатацію 43 відсотки газових мереж від усієї протяжності в районі.
Важким був сільськогосподарський рік. Небачена за всю історію району засуха призвела до загибелі більше 16 тис. га посівів, збитків завдано майже на 13 млн. грн. Через це валовий збір зернових ледь досяг 71 тис. тонн, це на 100 тис. тонн менше, ніж торік. За 9 місяців вироблено 11 тис. тонн м’яса, або на 24 відсотка більше. 82 відсотки районного обсягу виробив ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський». Вироблено 8027 тонн молока (менше на 2089 тонн). Попередній аналіз роботи за 2007 рік свідчить про те, що агропромисловим комплексом району у звітному році буде вироблено валової продукції на суму 255,5 млн. грн. в порівняльних цінах 2005 року, а в порівнянні з 2006-им менше на 35 відсотків. Під виконання програми 2008 року в районі посіяно 21,2 тис. га зернових.
Аналізуючи стан справ у гуманітарній галузі, доповідач відзначила, що видатки на освіту з бюджету району виконано в сумі 24570,7 тис. грн. Питома вага в сукупних соціальних видатках складає майже 44 відсотки і збільшилась порівняно з відповідним періодом минулого року на 3598,8 тис. грн. На охорону здоров’я витрачено 10151,1 тис. грн. В сукупних соціальних видатках місцевих бюджетів вони становлять більше 18 відсотків. Недостатнє фінансування галузі, застаріле матеріально-технічне обладнання, низький рівень забезпечення громадян безкоштовною медичною допомогою гальмують розвиток медицини. Бюджет культури виконано в сумі 2457,6 тис. грн. Достойно було представлено район під час творчого звіту у Вінниці 23 вересня цього року.
Після того, як було заслухано інформацію першого заступника голови райдержадміністрації по другому питанню, колегія перейшла до обговорення доповідей, в якому виступили голова райради Михайло Бурлака, голова правління ВАТ «Птахокомбінат «Бершадський» Іван Андрушко, Флоринський сільський голова Василь Нікітчук, начальник районного управління газового господарства Володимир Баранов, начальник управління агропромислового розвитку Василь Бондаренко, голова райкому профспілки працівників сільського господарства Яків Черватюк, власний кореспондент «Вінницької газети» Петро Маніленко, юрист Маіс Сологуб. Деякі виступи були досить критичними, як, наприклад, виступ Івана Андрушка, який висловив своє бачення ситуації та упущення й недоліки в діяльності голови райдержадміністрації. Його підтримали своїми виступами Петро Маніленко і Маіс Сологуб, які зосередили увагу на обговоренні негативних особистих якостей голови райдержадміністрації. Світлана Шульц відкинула всі звинувачення на свою адресу. Валерій Коровій назвав такі виступи намаганням перетворити засідання колегії в «балаган», «шоу» і закликав не бути агресивними і об’єднуватися в ім’я загальної справи. Він сказав також, що облдержадміністрація добре володіє ситуацією в районі. На завершення свого виступу він передав вітання від голови облдержадміністрації Олександра Домбровського і сказав, що обласна влада робитиме все для того, щоб Бершадський район нормально жив і розвивався.
Із розглянутих питань колегія прийняла відповідні рішення.
Федір ШЕВЧУК.

Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
5 фото   
<b>Волейбольний турнір імені Василя Ободнюка</b><br />10 березня 2012 року в приміщенні Флоринської загальноосвітньої школи відбувся ХІІ волейбольний турнір присвячений...
2 фото   
<b>Свято сили, здоров'я і гарту</b><br />На Бершадщині, за традицією, День фізичної культури і спорту перетворюється в справжнє спортивне свято. Минулої...
14 фото   
<b>Народні умільці</b><br />
2 фото   
<b>Фронтові дороги Олексія Шемішана</b><br />Недавно відзначив свій 89-ий день народження гвардії полковник, голова Всеукраїнської організації інвалідів війни та...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Лугова
Білодід Григорій Данилович (1910) 1910 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий.

З історії Бершаді
Перемога Великої Жовтневої соціалістичної революції була радісно зустрінута бершадськими трудівниками. В січні 1918 року тут проголосили Радянську владу. Але незабаром до міста вдерлися німецькі окупанти. Окупація та хазяйнування буржуазно-націоналістичних банд важким тягарем лягли на плечі трудящих. Тільки з цукрового заводу було вивезено 50 тис. пудів цукру. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ОБ’ЄДНАТИСЯ В ІМ’Я ЗАГАЛЬНОЇ СПРАВИ - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення