Fridge magnet wooden gears

Попереду – незвідані дороги

  • Подобається1Не подобається
  • 1 Липня 2009 р

Проведення випускного вечора у Джулинці стало знаменною подією у житті всієї територіальної громади. Гамірно біля будинку культури: настав день прощання зі школою тридцяти чотирьох юнаків і дівчат Джулинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, прекрасних молодих людей, готових до нових звершень, нових відкриттів.
Першими засівали добром душі сьогоднішніх випускників Антоніна Іванівна Карась та Людмила Василівна Буркан. Підхопили естафету і пригорнули дитячі серця мудрі класні керівники Галина Володимирівна Чапалда та Любов Федорівна Нікітчук.

Саме ці чудові педагоги, як невтомні бджілки, разом зі своїми вихованцями щодня долали круті перешкоди, вірили у добро і надію, крокували сонячними стежинками і тихими берегами дитинства у загадкове майбуття. Пройшовши науку шкільного життя, наші випускники здружилися, стали досвідченими, витривалими, загартованими.
Із напутнім словом до випускників звертається директор школи Михайло Петрович Шевчук. Зворушлива промова наставника нікого не залишає байдужим: «Дорогі юні друзі! Зичу вам здійснення найпотаємніших мрій! Обрати вірну дорогу у майбутнє і впевнено крокувати нею все життя! Гордо нести звання випускника нашої школи!».
Заступник директора школи з виховної роботи Лариса Анатоліївна Заміхора вручає грамоти і дякує найактивнішим випускникам за вагомий внесок у пропаганду національної культури у молодіжному середовищі, популяризацію поетичного слова, активну участь у реалізації Міжнародного проекту «Разом до Європи», вмілу організацію та проведення цікавих тематичних вечорів і свят. Грамотами відзначено батьків за тісну співпрацю з педагогічним колективом школи, вагомий внесок у пропаганду здорового способу життя серед учнівської молоді, естетичне оформлення класних кімнат.
Далі до виступу запрошується сільський голова Петро Васильович Швець, він вітає випускників із завершенням навчання у школі, бажає знайти своє гідне місце у житті, і куди б не закинула доля, завжди повертатись до рідного порогу.
…Наступає найвідповідальніший момент урочистих зборів. Слово надається заступнику директора з навчально виховної роботи Світлані Олександрівні Чабан, яка зачитує наказ про вручення атестатів про загальну середню освіту. Першими на сцену виходять відмінники навчання, гордість школи, медалісти Ольга Гоменюк, Ярослава Гуменко, Ірина Данилець, Юлія Левчакова та Денис Луковкін. Отримуючи документ про освіту, молоді люди були розчулені та зворушені.
Залишаючи рідне гніздо і стаючи на шлях самостійності, випускники 2009 року перед усіма присутніми промовляють урочисту клятву: «В ім’я матері – землі рідної, України славної, нехай єднаються наші серця…».
Тетяна Дмитрівна Охота від усіх матерів благословляє дітей короваєм на барвистому українському рушникові у «світлу путь на добрії діла, на вірну стежку щиро наставляє, щоб доля в них щасливою була». Батьківські настанови прозвучали з вуст Анатолія Григоровича Данильця. Теплі, зворушливі слова лунали на адресу дирекції школи, перших учителів, класних керівників, всього педагогічного колективу.
«Бринить сльоза, з батьківського порогу у вирій відлітає пташеня. Лети, дитино, хай земні тривоги тебе в дорозі обминуть щодня»,– звучать слова ведучих, а діти, низько схиливши голови, вклоняються рідним батькам, дякують за підтримку, взаєморозуміння, родинний затишок, запрошують на вальс. Добігли до кінця урочисті збори з нагоди вручення атестатів про загальну середню освіту.
Свято було насичене чималою кількістю щемливих моментів. У пам’яті випускників теплим спомином залишаться слова – побажання Королеви наук, Дерева бажань із символічними листочками – мріями, повітряні кульки, що піднялись високов небо і розлетілись кольоровою веселкою. Попереду у випускників незвідані дороги, самостійне життя. Але

«У кожного у пам’яті є школа
– Єдина, неповторна, бо своя.
Вона не забувається ніколи,
Куди б не бігла долі течія.
 

Сьогодні проводжає вас в дорогу, Бажає щастя, успіху в житті, Не забувайте ви коріння свого, Успішні будьте ви у майбутті!»
Галина ІВАСИК, педагог-організатор Джулинської ЗОШІ-ІІІ ступенів.
 


Дивіться також в розділі  Освіта і наука
» 01.04.2018 «Щаслива дитина, де дружня родина, міцна Україна» у Бирлівській школі прийшли батьки, бабусі, дідусі, рідні учнів. Їх щиро вітали директор Дмитро Сокур, учителі, школярі. Благочинний району протоієрей Ростислав Процанін подякував колективу за...
» 01.04.2018 * Урок-лекцію «Відомі скрипалі-виконавці» з використанням відеоматеріалів проведено у дитячій музичній школі ім. Р. А. Скалецького за сприяння кіновідеомережі.
» 24.03.2018 Учні загальноосвітніх шкіл нашого району взяли участь у третьому етапі всеукраїнських олімпіад 2017-2018 навчального року.
» 12.01.2018 Із 9 до 31 січня 2018 р. абітурієнти можуть самостійно реєструватися для участі в пробному ЗНО на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
» 05.01.2018 Конкурс «Учитель року-2018»
» 05.01.2018 Сумівській школі – дев’яносто
» 15.12.2017 У чиїх руках доля коледжу?
» 11.12.2017 «Сонечку» – п’ятдесят!
» 10.11.2017 Новини освіти коротко
» 04.11.2017 Університет третього віку
Всі статті розділу Освіта і наука »
Цікаві фото
1 фото   
<b>Медвідь Левко Іванович</b><br />(18.06.1905, с. Чорна Гребля&nbsp; &mdash; 22.02.1982, м. Київ) &mdash; видатний учений-гігієніст, доктор медичних...
31 фото   
<b>УСТЯ</b><br />Вперше згадується у писемних джерелах в 1651 році. Назва походить від імені засновниці Устини Любомирської.
4 фото   
<b>Найбільше наше багатство</b><br />Минулої суботи у районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства....
9 фото   
<b>Подарунки до зимових канікул</b><br />Гарними новорічними та різдвяними святами завершився минулий та розпочався новий 2012 рік. Особливо радісними вони...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Велика Киріївка
Швець Пантелій Пантелеймонович (1911) 1911 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1943 р.

З історії Бершаді
Робітники й селяни не припиняли боротьби: готувались нові виступи. Для їх організації в січні 1919 року Бершадський підпільний ревком створив партизанський загін з жителів Бершаді та сусідніх сіл. Командиром призначили голову ревкому В. Кривоходкіна, а комісаром — П. Соболевського. Внаслідок переможного повстання в лютому 1919 року в Бершаді відновлено Радянську владу. Народна влада... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Попереду – незвідані дороги - Новини освіти та науки м. Бершаді та району - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення