Fridge magnet wooden gears

ТУТ ВАМ ЗАВЖДИ ДОПОМОЖУТЬ

  • Подобається0Не подобається
  • 26 Червня 2007, 19:15

Боротьбі із захворюванням на туберкульоз приділяється значна увага і з боку держави, і громадськості, і медиків, і пацієнтів. Тільки спільними зусиллями можна здолати цю соціальну недугу.
У нашому районі питаннями профілактики та лікування туберкульозу, безпосередньо, займаються медичні працівники протитуберкульозного кабінету та чолі із районним фтизіатором Валентиною Тимофіївною Кесель. Робота ця потребує чималих зусиль: і фізичних, і моральних, і професійних.
Як розповіла Валентина Тимофіївна, кабінет працює за принципом відкритих дверей, тобто будь-яка людина може прийти обстежитись. Якщо виникають сумніви, вам тут нададуть висококваліфіковану медичну допомогу, обстежать лабораторно, рентгенологічно, якщо буде потреба, то і мікробіологічно (працює баклабораторія).
На обліку в кабінеті перебуває більше 1000 чоловік, серед них люди, які хворіли раніше (вони спостерігаються пожиттєво), близько 100-150 чоловік – це хворі з активною формою, які щомісячно проходять обстеження та корегування лікування. Тубкабінет також займається обов'язковим обстеженням дітей з позитивною реакцією Манту. Велику частку займає санітарно-освітня робота серед населення.
Колектив тут невеликий: чотири лікарі, п'ять середніх медпрацівників, одна молодша медсестра. В даний час більше уваги приділяють саме амбулаторному контрольованому лікуванню, тобто за безпосередньої участі медиків. Цими питаннями найбільше займаються патронажні медсестри, у функції яких входить відвідування вогнищ захворювання, організація відповідного санітарно-епідемічного режиму в сім'ї хворого, щоб запобігти захворюваності членів сім'ї.
Те, що туберкульоз носить соціальний характер, відомо усім, хоча сьогодні, як стверджує Валентина Тимофіївна, захворюваність менша, але в цивілізованому суспільстві його немає бути взагалі. Валентина Тимофіївна – лікар-фтизіатор із 45-річним стажем, фактично для хворих вона є родинним лікарем. Більшість, що захворіла на туберкульоз, це люди із соціально-неблагополучних сімей, і, щоб вони погодились на лікування, лікар має володіти даром переконання.
Добрі результати в запобіганні туберкульозу дала прийнята програма "Боротьби з туберкульозом", завдяки якій виділяються кошти на лікування, це в свою чергу дало можливість у 2,5 раза зменшити смертність хворих на туберкульоз, досягти позитивних результатів у лікуванні.
Сьогодні невеличкий колектив тубкабінету ЦРЛ працює над тим, аби ця хвороба у нашому районі зникла назавжди. Валентина Тимофіївна, яка стала лікарем-фтизіатором завдяки державному направленню на роботу особливу і небезпечну, за час роботи не розгубила свого ентузіазму і бажання ліквідувати туберкульоз, як масове захворювання. Побажаймо ж цьому колективу і його лідеру досягти результатів до яких прагнуть, а ще наполегливості, терпіння і успіхів.

Очима і руками лікарів, янголами милосердя, а ще просто рідними людьми називають медичних сестер, акушерок, фельдшерів. Бо не тільки ліки, а й уважність, вмілий догляд, лагідні руки допомагають хворому здолати недугу.
Мабуть, немає у світі жодної людини, яка хоча б раз у житті не довіряла б медичній сестрі, фельдшеру, акушерці своє здоров'я, а деколи й життя. Вони завжди поряд з нами у найскладніші часи хвороб і найщасливіші хвилини – народження дитини.
Серед усього великого загону середніх медпрацівників, лідерами за посадою, за покликанням і за станом душі вважаються старші медсестри відділень та головна медсестра ЦРЛ. На їх плечі, руки, розум лягає левова частка роботи по організації медичного обслуговування хворих середнім та молодшим медичним персоналом. Старша медична сестра – найперший помічник і порадник завідуючого відділенням, практичного лікаря і усіх медпрацівників свого відділення.
Як правило, висока відповідальність, надзвичайна виконавська дисципліна, талант організатора притаманні старшим медичним сестрам. У Бершадській ЦРЛ працюють одна головна медична сестра, один старший фельдшер, одна старша акушерка, сім старших медсестер. Всі вони щиро вболівають за роботу своїх відділень, зокрема, і ЦРЛ взагалі. Старша сестра має бути обізнаною у всіх справах колективу.
Напередодні професійного свята нехай лунають вітання людям у білих халатах, які серцем, душею, розумом завжди з хворими людьми, їх болем, проблемами, а доброта наших медсестер настільки велика, що її вистачить на всіх.

Дивіться також в розділі  Оголошення
» 30.08.2018 07.09.2018 року в приміщені Бершадського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області за адресую Вінницька область м. Бершадь вул.. Героїв України 8, з 10.00 години до 13.00 години...
» 15.06.2018 на газети та журнали на друге півріччя 2018 року.
» 15.06.2018 Останнім часом у країні змінюється ставлення до Збройних сил України. Зросла потреба у професійній та вмотивованій армії. Бершадський райвійськкомат постійно проводить відбір кандидатів віком від 18 до 60 років на проходження військової служби за...
» 07.04.2018 Шановні ветерани війни та учасники антитерористичної операції! Будь ласка, звертайтеся до своїх сімейних лікарів для проходження медичних оглядів згідно з графіком:
» 06.04.2018 До уваги власників зброї!
» 06.04.2018 Шановні жителі м. Бершаді!
» 06.04.2018 Стіл знахідок
» 02.04.2018 До уваги представників громадськості!
» 01.04.2018 Проти зла – усією громадою
» 01.04.2018 На військову службу за контрактом
Всі статті розділу Оголошення »
Цікаві фото
3 фото   
<b>"Золотий Олімп" обдарованої молоді</b><br />Педагоги Бершадщини вміло плекають юні інтелектуальні таланти. Яскраве підтвердження цьому – успіхи бершадських...
4 фото   
<b>Творчий вечір Наталки Поклад</b><br />відбувся днями у приміщенні Національної спілки письменників України. Цей захід зібрав чимало шанувальників творчості...
5 фото   
<b>«Тобі, кохана, всі квіти землі!»</b><br />У районному будинку культури 5 березня 2011 року відбулися урочисті заходи та святковий концерт «Тобі, кохана, всі...
6 фото   
<b>Оновлено медичні заклади</b><br />Минулого тижня одразу у трьох селах району відбулися пам’ятні події, пов’язані із введенням у дію оновлених медичних...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Шляхова
Рекута Петро Хомич (1900) 1900 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 15.07.43.

З історії Бершаді
Визволені від фашистської неволі, натхнені перемогами Червоної Армії трудящі енергійно взялись за відбудову народного господарства, за ліквідацію наслідків окупації. На цукровому заводі окупанти зруйнували майстерні, склади, вивезли цінне устаткування, знищили інвентар радгоспу. Величезну шкоду було заподіяно спиртовому заводу, спалено будинки в центрі міста, виведено з ладу водогін. Завдяки... Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

ТУТ ВАМ ЗАВЖДИ ДОПОМОЖУТЬ - Офіційні оголошення та звернення організацій бершадського району та м. Бершадь - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення