Fridge magnet wooden gears

Микола Кучер: «Налаштовуймося на позитив, добрі і гарні справи»

  • Подобається0Не подобається
  • 19 Серпня 2016, 09:00

Вже понад півтора року народний депутат Микола Кучер представляє у Верховній Раді України інтереси виборців округу № 17, до якого входить і Бершадський район. За цей час жителі нашого регіону відчули прагнення народного обранця змінити їхнє життя на краще, насамперед шляхом прийняття відповідних законів, а також постійною турботою про розвиток регіону, про кожну людину, яка до нього звертається і на особистих прийомах, і безпосередньо (про недавній прийом у Бершаді читайте в нинішньому номері газети).

Днями редактори тростянецької і бершадської районних газет Анатолій Савченко та Федір Шевчук взяли інтерв’ю у М.І.

Кучера.

– Миколо Івановичу, Ви є одним із найактивніших і найвідповідальніших народних депутатів, які запропонували зміни до Податкового кодексу України. У чому суть цих змін?

– Переконаний, що податок з доходів фізичних осіб повинен залишатися на тих територіях, де розташовані підприємства різних форм власності. Це стане суттєвим наповненням місцевих бюджетів. Адже у нас сьогодні багато виробничих структур зареєстровані у Києві та інших великих містах. Виходить парадокс: використовують землю і місцеву робочу силу на певній території, а податки сплачують в іншому регіоні.

Чимало власників підприємств і чиновників проти таких змін, але нічого страшного в цьому немає. За такою схемою вже багато років успішно працює ПрАТ «Зернопродукт МХП». Товариство виділяє значні кошти на розвиток населених пунктів, де розміщені його підрозділи, крім того, суттєві надходження громади мають від фізичних осіб.

Є надія, що за ці зміни парламент проголосує вже у вересні цього року.

У нас ще є дуже важливий законопроект про децентралізацію земель. Під ним уже підписалися тридцять один депутат, він має підтримку більшості, пройшов перше читання. Прийняття цього закону дасть можливість передати землі запасу і резерву в розпорядження місцевих рад, відтак значно наповнюватимуться місцеві бюджети.

Сільські громади зможуть здавати в оренду землі тому інвестору, який чесно платитиме більшу орендну плату, дбатиме про розвиток населених пунктів.

На жаль, змін до Податкового кодексу не прийняли до першого липня, як обіцяли.

Деякі народні обранці через зміни в аграрному законодавстві планують позбавити місцеві громади фіксованого податку. Мій і моїх колег-аграріїв обов’язок – домогтися, щоб фіксований податок, серйозний наповнювач сільських бюджетів, залишався в селах. Це дуже важливо – наприклад, у 2015 році територіальні громади отримали збільшений фіксований податок – 250 гривень з гектара землі, тож суттєво наповнилися бюджети. Громади, маючи кошти у бюджетах, мають можливість брати участь у співфінансуванні різних програм і розвиватися.

Громада сама має визначати шляхи вирішення проблем на своїх територіях, у тому числі беручи участь у різних конкурсах, зокрема в обласному конкурсі розвитку територіальних громад. Я, як народний депутат, через громадську організацію «Соціальний центр МХП» сприятиму у співфінансуванні всіх проектів, навіть тих, що не перемогли, але потрібні для громад. МХП за моїм сприянням допомагає не тільки тим селам, де працює, але й іншим. Однак не може не дивувати, що деякі керівники сіл не налаштовані на співпрацю з тими, хто робить їм добро.

У результаті перемоги в конкурсі розвитку територіальних громад населені пункти округу отримають гранти на суму майже 4 мільйони гривень. «Соціальний центр МХП» готовий надати їм допомогу.

– А що робити тим, хто не переміг у конкурсі?

– Не засмучуватися, бо все одно вони матимуть підтримку. Їхні проекти відібрані й проаналізовані. Я намагався, аби вони були включені у фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету. Відтак ці об’єкти по 17-му виборчому округу буде профінансовано з держ - бюджету на 12 млн. гривень.

– Миколо Івановичу, дуже болючим питанням є дороги нашого регіону… – Ця актуальна проблема постійно у полі нашого зору.

Так, на облаштування дороги в Баланівці «Зернопродукт МХП» тільки в цьому році використав майже два мільйони гривень, близько мільйона гривень – на ремонт Гордіївського шляху.

Дороги постійно ремонтуються. Хотів би нагадати, що у 2014 році я звернувся до голови правління МХП Юрія Косюка з проханням посприяти в облаштуванні доріг. Тоді на це було виділено 2,5 млн. гривень. Але ж час минає, дороги псуються (їздять по них усі, а не тільки транспорт МХП). Нині тривають ремонтні роботи, дороги стануть набагато кращими. І вони служитимуть для всіх.

– Які ще, на Вашу думку, проблеми регіону є найбільш актуальними?

– Якщо говорити про Бершадь, то тут маємо проблеми з наповненням бюджету. Потрібно, щоб усі вчасно і в повному обсязі сплачували податки та інші платежі, не шукали різних способів уникнути сплати. Бо є підприємці, які платять 1300 гривень, а деякі – на порядок менше… Повинна бути справедливість і чітке дотримання закону в усьому. Треба чесно платити за все — за оренду землі, паї, податки на зар - плату і т.д. До речі, аналіз свідчить, що якраз саме холдинги («Кернел», «Зернопродукт») та великі агроформування сплачують найбільше, справно, систематично і в повному обсязі. Це попри те, що постійно надають допомогу у розвитку соціальної сфери регіону.

– Що б Ви хотіли сказати нашим землякам напередодні найголовнішого державного свята?

– Хотів би, щоб усі розуміли, що ми живемо в одному світі. І цей світ буде таким, яким ми його залишимо. Якщо будемо говорити, що все погано, і нічого не робити, то нічого й не буде. У всіх сьогодні повинна бути єдність помислів на хороші справи.

Зараз абсолютно недоречні чвари між гілками влади та й взагалі між людьми. Приємно, що в Бершадському районі на кінцевий результат працюють районні держадміністрація і рада, міська рада, більшість жителів. Але прикро, що деякі агресивно налаштовані політсили і самі нічого не роблять, і іншим заважають працювати, як кажуть, грають на публіку, намагаються «засвітитися» на своїй популістській балаканині. А ви засвітіться на тому, що зробіть щось добре і потрібне для району та його людей!

Роботи в районі вистачає – це і дороги, і благоустрій міста та сіл, облаштування парків, площ. Зокрема, в Бершаді передбачено масштабну реконструкцію парку.

Пам’ятаймо: якщо думатимемо лише про свої рейтинги, казати, що все у нас погано, то так воно й буде. Налаштовуймося на позитив, на добрі і гарні справи, на нормальне спілкування і стосунки – і між людьми, і між підприємствами.

– Дякуємо за розмову.

Так розпорядилася доля, що 24 серпня, у День Незалежності України, у Миколи Івановича Кучера день народження.

Щиро вітаємо його, зичимо здоров’я, всяких гараздів і щедрот, успіхів у його нелегкій діяльності і турботі про земляків.


Дивіться також в розділі  Політика
» 22.12.2017 Другий рік поспіль Микола Кучер є найвідповідальнішим народним депутатом України
» 16.12.2017 Депутатом я обраний по територіальному виборчому округу №14 від політичної партії «Блок Петра Порошенка». Згідно із Законами України «Про статус депутатів місцевих рад» та «Про місцеве самоврядування в Україні» подаю свій звіт про роботу в 2017...
» 18.02.2017 Днями відбулася звітно-виборна конференція Бершадської районної організації політичної партії «Укроп».
» 31.12.2016 Для кожного з нас 2016 рік був сповнений напруженої праці, пошуку правильних рішень і можливостей для нових звершень. Завдяки спільним зусиллям керівництва району, територіальних громад, їхніх мешканців та народного депутата України Миколи Кучера...
» 19.08.2016 Народний депутат провів прийом громадян
» 19.08.2016 Микола Кучер: «Налаштовуймося на позитив, добрі і гарні справи»
» 12.08.2016 Найвідповідальніший народний депутат – Микола Кучер
» 26.03.2016 Діє депутатська група
» 07.01.2016 Звернення
» 20.03.2015 Юлія Тимошенко: Щоб село і селяни стали жити краще
Всі статті розділу Політика »
Цікаві фото
3 фото   
<b>Відкрито оновлений дошкільний навчальний заклад у Війтівці</b><br />23 травня 2012 року ввійде в історію села Війтівка яскравою сторіночкою для її наймолодших жителів. В цей день в...
7 фото   
<b>Полуничка</b><br />
3 фото   
<b>З нагоди Дня культури та аматорів народного мистецтва</b><br />В районній музичній школі 24 березня відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського дня культури та аматорів...
4 фото   
<b>Бершадці обирали Президента</b><br />Три тижні тому на виборах Президента України ніхто з 18 кандидатів на найвищу посаду в державі не отримав більше 50%...
Всі фотогалереї »
Ми - пам’ятаємо - «Книга Пам’яті України» / Голдашівка
Ковальчук Микола Никифорович (1920) 1920 р., українець, селянин. Мобілізований в 1941 р. Рядовий. Загинув 1945 р.

З історії Бершаді
Вперше згадується Бершадь в історичних джерелах 1459 року. Розташована була на південному кордоні Литовського князівства. Обнесена шестиметровим валом, з фортецею у центрі, Бершадь являла важливий форпост у боротьбі проти турків і татар. Читати далі »



Останні новини
Може бути цікаво

Микола Кучер: «Налаштовуймося на позитив, добрі і гарні справи» - Політичне життя України та бершадщини зокрема - www.bershad.ua
Користувачі OnLine: 
Бершадщина  | Форуми  | Сторінками історії  | Літературна Бершадь  | Фотогалереї  | Новини  | Довідники  | Визначні місця  | У нас в гостях!  | Прогноз погоди в Бершаді  | Телефонні довідники
  • Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    Продається будинок с. Чернятка. 35 соток, з усіма прибудовами: криниця, погріб, літня кухня з газом, будинок та времянка з газовим опаленням. Гарне місце. Ціни 3200 договірна.
    18.05.2020(063) 431-41-18
  • . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    . Продам квартиру в місті Ірпінь, Київська область. 37 метрів, 16 000 у.о
    13.04.2020(067) 225-27-18
  • . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    . Продаж одягу з Європи: Секонд хенд та нове.
    08.04.2020(096) 095-84-08
  • ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    ДОСТАВКА:ОТСЕВА,ПІСКА,ЩЕБНЯ,,та інших вантажів до 8т.
    16.03.2020(098) 908-43-57
  • Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    Продається тілна корова с.Бирлівка ціна договірна. тел 0960726720
    27.01.2020(068) 041-74-83
  • Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    Продается дом с участком.(цена договорная) по адресу Виницька обл., Бершадськый р-н., с. Шляхова, вул. Дружбы 14.С общей площадью участка 25 соток
    26.08.2019(097) 487-43-42
Всі оголошення Розмістити оголошення